De hal

Pauzehapje, lunch en traktaties

Het onderwerp ‘voeding’ vertaalt zich op schoolniveau ook in een aantal do’s en dont’s.

In de startbrief hebben wij u aangegeven dat wij het van belang vinden een gezonde levensstijl uit te dragen aan kinderen, ook als het gaat om voeding. Dat betekent dat wij u vragen uw kind voor de ‘kleine pauze’ fruit, groente (en bij behoefte aan meer energie een boterham) mee te geven en voor de lunchpauze boterhammen (of gezonde alternatieven daarvoor zoals crackers of rijstwafels). Als drinken volstaan water (of: een lege beker).

Pinda- en notenvrije school

Omwille van de gezondheid van meerdere van onze leerlingen, die een ernstige allergie hebben, hebben wij besloten dat wij een pinda- en notenvrij school zijn. Dat betekent dat kinderen GEEN Nutella of pindakaas op hun boterham mee naar school mogen nemen en dat we u vragen hiermee rekening te houden bij traktaties. Het is geen licht besluit, want het rechtstreeks belang geldt voor enkelen, terwijl wij van alle leerlingen iets vragen (te laten), maar alleen al het in aanraking komen met pinda’s of noten is voor meerdere van onze leerlingen levensbedreigend. Wij vragen uw begrip hiervoor en vragen u het besluit met uw kind te bespreken. Wij doen dat ook in de klas!

 

Wat kan ik mijn kind meegeven als traktatie?

Als uw kind jarig is mag hij/zij uitdelen in de klas. Alleen gezonde traktaties mogen worden uitgedeeld. Er zijn veel lekkere traktaties te bedenken met o.a fruit, komkommer of kaas. Zakken snoep en cadeautjes, vinden wij geen goed idee. Als u twijfelt over uw idee, kunt u afstemmen met de leerkracht. Jarige kinderen mogen ook de klassen rond. Ook de leerkrachten hebben liever een gezonde traktatie.

 

Download